Het ontstaan

In februari 1999 tijdens de grote hype rond linedance is de groep ontstaan. In het begin waren veel mensen nieuwsgierig wat het linedance eigenlijk inhield en was de groep behoorlijk groot. Al gauw viel er een groot aantal mensen af, maar momenteel bestaat de groep uit 25 enthousiaste dansers die onder leiding staat van twee nog enthousiastere dames.
Linedance is overgewaaid uit Amerika en in mindere mate Engeland. Bij linedance heb je gewoonlijk geen partner nodig, maar af en toe kan er met een partner gedanst worden. Bij linedance staan de mensen naast en achter elkaar. De dansen hebben verschillende moeilijkheidsfactoren. Veel dansgroepen dansen op moderne popmuziek, maar bij deze groep wordt er voornamelijk gedanst op de originele Country en Western muziek.
Dus als je van dansen houdt en ook nog de hang naar het Oude Wilde Westen hebt dan kan linedance een heerlijke uitlaatklep zijn van je dagelijkse beslommeringen. Wij proberen de sfeer lekker ongedwongen en gezellig te houden. Daardoor trainen wij niet alleen onze beenspieren maar ook regelmatig onze lachspieren. Linedance is voor jong en oud, man of vrouw, iedereen is welkom.
De kennismakingsles is altijd gratis, daarna kost een avond dansen € 4,00 ongeacht wanneer u begint of weer vertrekt.
We beginnen met de lessen om 19:00 uur tot 21:00 uur.
Ook verzorgen wij workshops. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met een van de volgende personen: Anita Borgeld, tel. 06-34474476, outofline@hetnet.nl of Astrid Dijkstra,tel. 06-24132947, mowgly41@home.nl .
Of u komt gezellig langs op dinsdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in OBS "De Marshof", Tichelmeesterlaan 49, 8014LA, Zwolle – Zuid.